ارائه دهنده خدمات فنی و ‏مهندسی، مشاوره و ساخت سیستم‏های تصفیه آب، فاضلاب و پساب

Producer of water & waste water treatment

سازگار با کروم، فایرفاکس و اپرا

Use Chrome, FireFox, Opera

 
 

 
 

کلینیک تصفیه آب صنعتی ایران

کیفیت آب آشامیدنی برای دام  و طیور

کد مطلب : 49

کیفیت آب آشامیدنی برای دام و طیور

اگرچه آب ماده مغذی ...

کیفیت آب آشامیدنی برای دام و طیور

اگرچه آب ماده مغذی محسوب نمی شود ولی یک از ارکان حفظ حیات هر جاندار بوده و محیطی برای تمام فرایندهای بدن است و از مواد متشکله تمام سلول ها و بافت های حیوان می باشد. اگر حیوانی از آب محروم شود سریعتر از حیوانی که از تمام مواد غذائی دیگر محروم شده باشد می میرد. آب باعث محلول شدن مواد قابل هضم غذا و انتقال آن به نقاط مختلف بدن و دفع مواد زیان آور می شود. وجود آب برای حفظ تعادل مایعات بدن ، دفع مواد زاید ، حفظ تعادل صحیح یون ها ، کمک به هضم ، جذب و سوخت ‏ساز مواد غذایی ضروری است ، همچنین بسیاری از فعل و انفعالات شیمیائی که آنزیم ها در آنها دخالت می نمایند ( ئیدرولیز ) درمحیط مایع صورت می گیرند .

آب موجود در بدن به قسمت های داخل سلولی و خارج سلولی تقسیم شده و آب داخل سلولی بزرگترین قسمت آن می باشد ، که حدود دو سوم آب بدن به شمار می رود. مایع خارج سلولی متشکل از آب اطراف سلول ها، و بافت پیوندی، آب در پلاسما و آب عبوری بین سلولی یا آب موجود در دستگاه گوارش می باشد.

میزان آب موجود در بدن حیوانات بر اساس سن و نوع دام متفاوت بوده و وجود آن تا سطح معینی در بدن حیوان یک مسئله حیاتی است بطوریکه کاهش آب بدن دام به میزان 20 درصد کشنده است . 75 درصد وزن بره در بدو تولد ‏و 50 درصد وزن بره پرواری از آب تشکیل شده است. اما این مقدار دربدن یک حیوان بالغ وچاق به حدود 500‏گرم درکیلوگرم کاهش می یابد . همچنین حداقل 55 درصد وزن زنده مرغ و 65 درصد وزن تخم مرغ از آب تشکیل شده است ، آب موجود در بدن گاوهای شیری 56 تا 81 درصد وزن بدنشان را تشکیل میدهد و در شیر 78 درصد آب وجود دارد .

بطور کلی گاوهای که چاقتر هستند، بدنشان آب کمتر ، ولی گاوهای لاغر بدن پرآب تری دارند (بیشتر از 70%) که این اختلاف در میزان آب، دلالت بر ترکیب‏ متنوع بدن این دو دسته گاوها دارد. هرچه آب بدن کمتر باشد، در عوض چربی بیشتر است و این موضوع در گاوهای چاق دیده می شود.آب در تمام نقاط بد‏ن به صورت ترکیبی یافت می شود. حتی در استخوان های گاو که سخت ترین عضو بدن است، 25% وزن آن را آب در بر می گیرد .

میزان مصرف آب

الف : مصرف آب در گاو

آب مورد نیاز روزانه گاوهای گوشتی، نه تنها وابسته به نژاد آنها است، بلکه به سایز بدنی، درجه حرارت محیط در روز، شرایط بدنی ، نوع جیره و مقدار رطوبت آن، میزان نمک موجود در خوراک ، نسبت افزایش وزن روزانه و دمای آب مصرفی ، وابسته است .

بطور کلی ، چون گاوهای درشت جثه تر و سنگین تر ، خوراک بیشتری مصرف می کنند لذا آب بیشتری نسبت به گاوهای ریز جثه تر می خورند. همچنین گاوهای گوشتی ، بخصوص گاوهای جوان در حال رشد همواره بیشتر از گاوهای بالغ تر به آب نیاز دارند .گاوهای که از علوفه سبز و پرآب ( دارای حدود 80 الی 75 % رطوبت) استفاده می کنند ، نسبت به گاوهای دیگری که خوراک های خشک ( دارای 12- 10 % رطوبت) مصرف می نمایند ، به آب کمتری نیازمندند .

مصرف آب همچنین به میزان دسترسی دام به آب و درجه حرارت آن بستگی دارد .گاوهایی که در تمام اوقات شبانه روز به آب دسترسی دارند در مقایسه با آنهایی که روزانه یک یا دو بار فرصت دستیابی به آب دارند آب بیشتری می نوشند و شیر بیشتری نیز تولید می کنند. گاو های پر تولید در مقایسه با گاوهای کم تولید با افزایش دفعات نوشیدن آب دام، افزایش بیشتری در تولید شیر نشان می دهند. ولرم بودن آب در روزهای سرد ، در مقایسه با آبی که کمی بالاتر از صفر درجه ‏است ، باعث می شود که گاوها آب بیشتری مصرف کنند.

‏گاوها، به علت این که مقدار مناسبی آب را می توانند در شکمبه خود ذخیره کنند، تا 3- 2 روز بی آبی را هم می توانند تحمل کنند. این در صورتی است که دمای هوا آنچنان گرم نشود که برای گاو تنش زا باشد. بی تردید، این مقدار مقاومت به کم آبی، در هوای گرم کاهش می یابد .

ب: مصرف آب در طیور

طیور تقریبا به مقدار زیادی آب نیاز دارند. مقدار آبی که بوسیله مرغ مصرف می شود تابع عوامل متعددی می باشد که به موارد ذیل اشاره می شود :

1. مقدار خوراک مصرف شده ،

2. حرارت ورطوبت محیط ،

3. فعالیت مرغ ،

4. ماهیت خوراک مصرف شده ، مخصوصا آب ، نمک و پروتئین موجود در خوراک

تحت شرایط معمولی از نظرحرارت و رطوبت ، مرغ تقریبا دو برابر خوراک مصرفی خود آب مصرف می کند . در شرایطی که هوا گرم باشد این مقدار ممکن است بدو برابرافزایش یابد . بطورمتوسط مقدارآ‏ب مصرف شده بوسیله مرغ معادل دو یا سه برابر مقدار خوراک مصرف شده است .

توصیه می شود در طول دوره پرورش آب شیرین فراوان ، تمیز و خنک دردسترس مرغ باشد . اگر مرغ ها نتوانند تمام آب مورد احتیاج خود را بدست آورند ، آنها به همان نسبت خوراک کمتری مصرف می کنند لذا تامین آب به مقدارکافی برای ادامه مصرف خوراک‏ بطور طبیعی لازم می باشد ، نوسانات سرعت رشد غالبا می تواند نشانه ای از نوسانات خوراک مصرف شده بوده و به نوبه خود ، این نوسانات می تواند نشانه ای از عدم تامین مقدار آب مورد نیاز طیور باشد . پرریزی های جزئی در مرغ های تخمگذار غالبا ممکن است نشانه آن باشد که ‏مرغ ها در بعضی اوقات نتوانسته اند مقدار آب کافی مورد احتیاج خود را برای مدت چند روز و یا کمتر بدست آورند .

ج : مصرف آب در گوسفند

‏در فصول تابستان، دفعات نوشیدن آب توسط دام  افزایش می یابد و حتی در موقع لزوم گوسفند از آشامیدن آب نسبتا گرم با حرارت 63 درجه سانتیگراد نیز مضایقه ‏نمی نماید. بهتر است آب آشامیدنی حداقل 10‏درجه سانتیگراد حرارت داشته باشد زیرا‏ پایین بودن درجه حرارت آب تا صفر درجه، اثرات منفی بر تراکم میکروارگانیسم های شکمبه داشته و فعالیت آنها را کم می کند که در نتیجه کاهش هضم مواد غذایی را در شکمبه خواهد داشت و گاهی در میش های آبستن باعث سقط جنین می گردد. میش آبستن در شرایط تغذیه مناسب معمولا دو برابر دوره نگهداری، آب می نوشد. در اواخر دوره آبستنی حجم آب آشامیدنی در میش افزایش می یابد و در دوره شیردهی از 30 ‏ تا 50‏درصد حد معمول نیز تجاوز می کند. کمبود آب قدرت و کارایی حیوان را مختل می سازد و بروز اختلالات مانند سنگ های ادراری در بره های پرواری و حتی مسمومیت های دوران بارداری در میشی ها را تسهیل می نماید.

مقدار تقریبی آب در بدن گوسفند

آب نقشی مهم و غیر قابل انکاری در بدن دارد زیرا که حیوان می تواند تقریبا کلیه چربی ها و کمتر از نصف پروتئین های خود را از دست بدهد و هنوز زنده بماند، در صورتیکه با از دست دادن یک پنجم آب بدن تلف می شود .

‏مقدار مصرف آب آشامیدنی در گوسفند با عوامل مختلف ارتباط دارد: درجه ‏حرارت، میزان بارندگی، مقدار فعالیت و تحرک حیوان ، سن، نوع تولید ، میزان پشم و متابولیسم پایه ای، دفعات نوشیدن آب، مقدار مصرف غذا، سطح تغذیه (خوب یا بد)، کیفیت غذا (آبدار و خشک)، ظرفیت مرتع و آب منطقه از جمله عواملی هستند که روی حجم آب آشامیدنی گوسفند اثر مستقیم دارند .

‏ در شرایط طبیعی، مقدار آب مورد نیاز گوسفند در محیط آب و هوای خشک و چرای آزاد تقریبأ 4 لیتر در روز است و در آب و هوای معتدل، نسبت احتیاج گوسفند کمتر و تقریبأ معادل 1.5 لیتر در روز می باشد. گوسفند تحت رژیم غذایی بیشتر و در رژیم غذایی آبدار ، کمتر به آب احتیاج دارد. علاوه بر این کیفیت علوفه مرتع از لحاظ سرسبزی و آبدار بودن، احتیاجات گوسفند را از نظر آب کاملأ کاهش خواهد داد.

معمولا برای هر 15‏ راس دام یک آبشخور به طول 45 سانتیمتر با آب تمیز زلال ، شفاف و بدون بو با درجه حرارت بین 10 تا 18 درجه سانتیگراد در نظر می گیرند که برای جلوگیری از بروز بیماری های انگلی باید شرایط بهداشتی بطور کامل رعایت شود.

کیفیت آب یک موضوع مهم در تولید و سلامت دام ها است. پنج معیار در سنجش کیفیت آب ، هم در انسان هم در حیوان مورد توجه قرار دارند :

1. خواص ارگانولپتیک (بو و طعم)،

2. خواص فیزیکی شیمیایی (pH ، مواد جامد محلول، اکسیژن محلول و سختی)،

3. وجود ترکیبات سمی (فلزات سنگین، مواد معدنی سمی، فسفات های آلی و هیدروکربن ها ).

4. وجود ‏املاح یا ترکیبات اضافی (نیترات ها ، سدیم، سولفات ها، آهن)

5. وجود باکتری ها

قابلیت دسترسی و کیفیت آب برای سلامت و توان تولیدی حیوان بسیار مهم است که بر اساس عواملی از جمله pH ، طعم و بو ، وجود املاح یا ترکیبات سمی سنجیده شده و هر یک به نوبه خود در میزان مصرف و جذب و دفع آب در بدن حیوان و رشد و تولید آن تاثیر گذار هستند .

در مصرف آب بایستی وجود بعضی از آلودگی ها نظیر نیترات ، کلرور سدیم و سولفات ها ، املاح کلسیم و منیزیم و همچنین عوامل میکروبی و بیماریزا را جدی گرفته و سعی نمود آبی سالم با دمای مناسب و قابل قبول را در اختیار حیوان قرار داد. اکثر آلودگی های آب، یک اثر ناشناخته و نامحسوس روی توان تولیدی حیوان دارد ، مخصوصا در صورتیکه میزان آلودگی آب در غلظت های پائین باشد و به مدت طولانی مورد مصرف دام قرار گیرد در سلامت و تولید دام و طیور کاملا تاثیر گذار است

آب با املاح بالا می تواند موجب مرگ و میر دام ها شود. تاثیرات TDS بالا به طور معمول موجب برهم خوردن تعادل آب می شود و کمتر به اثر یون بخصوص ارتباط دارد، البته برخی از یون ها می توانند مشکلات خاصی را به وجود آورند. مواد محلول در آب ممکن است علاوه بر مضر بودنشان ، موجب تغیر فرمول غذائی یا جیره مصرفی شوند و یا ممکن است آب را غیر قابل مصرف سازند.


کلینیک تصفیه آب صنعتی ایران ارائه دهنده خدمات تصفیه آب و تصفیه پساب در صنایع مختلف است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.


کلینیک تصفیه آب صنعتی ایران ارائه دهنده خدمات تصفیه آب صنعتی و تصفیه پساب صنعتی ، تولید کننده پیشرو سیستم های تصفیه آب شامل : اسمز معکوس RO ، نانوفیلتراسیون NF ، اولترافیلتراسیون UF ، الکترودیونیزاسیون EDI ، سیستم های تصفیه و ضدعفونی آب شامل : ضدعفونی آب با ازن ، ضدعفونی آب با UV ، ضدعفونی آب با کلر ، تجهیزات واتصالات تصفیه آب ، مواد شیمیایی تصفیه آب مفتخر به ارائه خدمات تصفیه آب در صنایع مختلف ازجمله: تصفیه آب صنایع داروسازی (شامل: آب خالص PW آب قابل تزریق WFI  ، بخار خالص PS ، سیستم ذخیره سازی و توزیع loop و مستندسازی Documentation)، تصفیه آب صنایع غذایی ، تصفیه آب تاسیسات ، تعمیرو نگهداری سیستم های تصفیه آب ، نوسازی وارتقا سیستم های تصفیه آب و پکیج های تصفیه پساب ( پکیج های تصفیه فاضلاب ) و نیز خدمات آزمایشگاهی تصفیه آب و پساب شامل : پایش آب ( آنالیز آب ) و پایش پساب( آنالیز پساب ) است.

مواد شیمیایی تصفیه آب ارائه شده توسط این مجموعه شامل: آنتی اسکالانت ( رسوب زدا ) ، سدیم بی سولفیت ، مواد شیمیای سیستم های حرارتی و تبریدی ، هیپوکلریت سدیم ، مواد شوینده ممبران

تجهیزات واتصالات تصفیه آب شامل: انواع فیلتر های تصفیه آب و پساب ( فیلتر های دیسکی ، فیلتر های کارتریجی ، فیلتر های پکیج های تصفیه پساب..... و تجهیزات واتصالات استنلس استیل ( لوله واتصالات 316L ، تانک استیل ، شیر های دیافراگمی استیل Burkert و Gemu ، اسپری بال ، تی سی و کلمپ استیل ).

ابزار دقیق تصفیه آب  نیز شامل: PH متر آنلاین ، ORP متر آنلاین ، کلریمتر آنلاین ،  TDS متر آنلاین ، EC متر آنلاین (هدایت سنج آنلاین) ، DO  متر آنلاین ، BOD متر آنلاین ، COD متر آنلاین ، SDI متر و کیت های تصفیه آب و پساب می باشد.

این مجموعه با اتکا به کارشناسان مجرب در اجرای پروژه های خالص سازی آب قادر به همکاری با کارفرمایان محترم می باشد.

نویسنده : کلینیک تصفیه آب صنعتی ایران(آزمایشگاه آب و پساب)

 

 

موضوعات مرتبط با این مطلب :

 

مقالات تصفیه آب


 

 

 

مطالب مشابه (مطالبی که هم گروه این مطلب هستند یا دارای ارتباط موضوعی هستند) :

 
آلودگی آب

BOD و COD چیست؟

کل نمک های محلول TDS

ازون چیست ؟

سختی آب

تصفیه آب برج خنک کن

سیستم های مولد نور فرابنفش UV

نقش و اهمیت کاربرد ممبران ها در صنعت تصفیه آب

مقایسه لامپهای UV و Ozone - UV در کانالهای هواساز

کاربرد اسمز معکوس

فن آوری نانو و کاربردهای آن در صنعت تصفیه آب

ﺑﺎزﯾﺎﺑﯽ آب ﺑﺎ ﮐﯿﻔﯿﺖ ﻣﺘﻮﺳﻂ برای آب ﺧﻨﮏ ﮐﻨﻨﺪه ﺻﻨﻌﺘﯽ

عوامل موثر بر غلظت نیترات آب های زیرزمینی

سیستم راکتورهای ناپیوسته متوالیSBR

سیستم جدید تصفیه آب

سختی گیری و رسوب زدایی الکترونیکی

سختی آب و مقایسه آن در آب شرب شهری، آب بسته بندی و تصفیه خانگی

روشهای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب

چربی گیر DAF

تصفیه فاضلاب به روش EAAS

تصفیه آب به روش (EDR (Electro dialysis Reverse

پیش تصفیه فاضلاب به روش UAFB

فیلترهای KDF در تصفیه آب

استانداردهای زیست محیطی آب

انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی

تکنیک نوظهور تصفیه آب EXIR

‏Bioremediation بازیابی مجدد

تصفیه و ضد عفونی آب و فاضلاب

تهیه آب فوق خالص برای مصارف آزمایشگاهی

تصفیه آب به روش سیستم تبادل یونی

 

 

 

 

 

 

 

 

اینجا هستید

کلینیک تصفیه آب صنعتی ایران

مقالات تصفیه آب

 
   

مطالب مرتبط

تأثیرآب آلوده برکشاورزی، شیلات
آلودگی آب در صنایع معدنی
آلودگی آب در اثر فعالیتهای دامداری و شیلات
تصفیه آب در صنایع

مطالب مشابه

آلودگی آب
BOD و COD چیست؟
کل نمک های محلول TDS
ازون چیست ؟
سختی آب
تصفیه آب برج خنک کن
سیستم های مولد نور فرابنفش UV
نقش و اهمیت کاربرد ممبران ها در صنعت تصفیه آب
مقایسه لامپهای UV و Ozone - UV در کانالهای هواساز
کاربرد اسمز معکوس
فن آوری نانو و کاربردهای آن در صنعت تصفیه آب
ﺑﺎزﯾﺎﺑﯽ آب ﺑﺎ ﮐﯿﻔﯿﺖ ﻣﺘﻮﺳﻂ برای آب ﺧﻨﮏ ﮐﻨﻨﺪه ﺻﻨﻌﺘﯽ
عوامل موثر بر غلظت نیترات آب های زیرزمینی
سیستم راکتورهای ناپیوسته متوالیSBR
سیستم جدید تصفیه آب
سختی گیری و رسوب زدایی الکترونیکی
سختی آب و مقایسه آن در آب شرب شهری، آب بسته بندی و تصفیه خانگی
روشهای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب
چربی گیر DAF
تصفیه فاضلاب به روش EAAS
تصفیه آب به روش (EDR (Electro dialysis Reverse
پیش تصفیه فاضلاب به روش UAFB
فیلترهای KDF در تصفیه آب
استانداردهای زیست محیطی آب
انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی
تکنیک نوظهور تصفیه آب EXIR
‏Bioremediation بازیابی مجدد
تصفیه و ضد عفونی آب و فاضلاب
تهیه آب فوق خالص برای مصارف آزمایشگاهی
تصفیه آب به روش سیستم تبادل یونی
تصفیه آب در تصفیه خانه های آب سطحی

جستجو های مشابه

سختی گیر جستجوی عبارت " سختی گیر" در سایت با استفاده از گوگل
سختی آب جستجوی عبارت "سختی آب" در سایت با استفاده از گوگل
دستگاه تصفیه RO جستجوی عبارت "دستگاه تصفیه RO" در سایت با استفاده از گوگل
آب آشامیدنی جستجوی عبارت "آب آشامیدنی" در سایت با استفاده از گوگل
آب خالص قابل تزریق چیست جستجوی عبارت "آب خالص قابل تزریق چیست" در سایت با استفاده از گوگل
تصفیه پساب صنعتی جستجوی عبارت "تصفیه پساب صنعتی" در سایت با استفاده از گوگل
تصفیه پساب جستجوی عبارت "تصفیه پساب" در سایت با استفاده از گوگل
تصفیه اب جستجوی عبارت "تصفیه اب" در سایت با استفاده از گوگل
نانو فیلتراسیون جستجوی عبارت "نانو فیلتراسیون" در سایت با استفاده از گوگل
پساب جستجوی عبارت "پساب" در سایت با استفاده از گوگل
ارتقا تصفیه آب جستجوی عبارت "ارتقا تصفیه آب" در سایت با استفاده از گوگل
تصفیه فاضلاب صنعتی جستجوی عبارت "تصفیه فاضلاب صنعتی" در سایت با استفاده از گوگل
کیفیت آب جستجوی عبارت "کیفیت آب" در سایت با استفاده از گوگل
تصفیه آب صنایع شیمیایی جستجوی عبارت " تصفیه آب صنایع شیمیایی" در سایت با استفاده از گوگل
عوامل سختی در آب جستجوی عبارت "عوامل سختی در آب" در سایت با استفاده از گوگل
آب های سخت تر جستجوی عبارت " آب های سخت تر" در سایت با استفاده از گوگل
سیستم EDI جستجوی عبارت " سیستم EDI" در سایت با استفاده از گوگل
تصفیه آب و پساب جستجوی عبارت "تصفیه آب و پساب" در سایت با استفاده از گوگل
ORP متر جستجوی عبارت "ORP متر" در سایت با استفاده از گوگل

کلینیک تصفیه آب صنعتی ایران

محصولات

پایش آنلاین آب و پساب

پرتابل آنالایزر

تصفیه آب خانگی

تصفیه آب صنعتی

تصفیه فاضلاب صنعتی

آزمایشگاه آب و پساب

اسمز معکوس RO

الکترودیونیزاسیون EDI

فیلتراسیون پیشرفته NF، UF

سیستم های رزینی تصفیه آب

فیلترهای FRP

ضدعفونی آب

ابزار دقیق و فلومتر

تجهیزات و اتصالات تصفیه آب

مواد شیمیایی تصفیه آب

مقالات تصفیه آب

دانلود کاتالوگ های کلینیک تصفیه آب

اخبار کلینیک تصفیه آب

سایتهای مرتبط با تصفیه آب

دسترسی های سایت

عضویت در خبرنامه

عضویت در خبرنامه سایت

جستجوی پیشرفته

جستجوی پیشرفته در سایت

فیدخوان RSS

فیدخوان RSS

فیدخوان ATOM

فیدخوان ATOM

تابلو روزانه

توصیه ها و تبلیغات

تامین استیل تامین کننده انواع لوله و اتصالات استیل در ایران

سلامت خانواده شما ب دستگاه تصفیه آب خانگی کلینیک تصفیه آب ایران

دستگاه تصفیه خانگی

خدمات الکترونیک منظم - نرم افزار و وب سایت تعاونی های مسکن

خدمات مشاوره و ارتقاء سایت منظم - افزایش رتبه در جستجو های گوگل

 

 

کلینیک تصفیه صنعتی آب، فاضلاب و پساب  ایران - ارائه دهنده خدمات فنی و تخصصی در زمینه تصفیه آب و پساب صنعتی

طراحی وب سایت و بهینه سازی برای موتور های جستجو SEO توسط منظم wwww.monazam.ir